KUD Petar Preradović Đurđevac

Događanja:


4. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, Marija Bistrica

Susret je održan 24.11.2007 u domu kulture Marija Bistrica, a u kategoriji folklornih sastava, Đurđevčice su izvele pet pjesama a capella, a jednu uz pratnju tamburaškog sastava KUD-a P.Preradović; Ko j' za kolo nek' ide u kolo, Lijepa se Mare udala, Grad se beli, Nisam dugo pjevala kroz selo, Rosna trava i Cvetje moje ja bi tebe brala
IZVJEŠĆE:
Prihvat i smještaj vokalnih sastava bio je u OŠ '' Marija Bistrica'', zatim je organizirana tonska proba prema rasporedu od 13 do 15,45 sati. Susret je svečano otvoren u 16,00 sati državnom himnom zatim su slijedili nastupi ansambala po utvrđenom redoslijedu:
Folklorni sastavi:
1. „Treća dob“ KUU „Ivan Vitez Trnski“, Nova Rača
2. Mješoviti vokalni sastav KUD-a „Ivan Mustač
Kantor“, Sveta Marija
3. Mala ženska vokalna skupina KUD-a „Anka
Ošpuh“, Ludbreg
4. Vokalno instrumentalni ansambl „Lipe“, Sisak
5. KUD „Gradići“, Velika Gorica
6. Folklorna družina „Vuga“, Karlovac
7. Ženski vokalni sastav „Đurđevčice“, Đurđevac
8. Ženska vokalna grupa „Kajda“, Mače
9. KUD „Ravnica“ Stari Perkovci, Vrpolje
Klasični sastavi:
1. KUD „Stari graničar“, Cirkvena
2. Mješoviti vokalni sastav KUD-a „Čazma“, Čazma
3. Klapa Bistrica, Marija Bistrica
4. Karlovačko pjevačko društvo - Vokalna grupa
„Karlovčanke“, Karlovac
5.HPD''Slavulj''Petrinja
„Petrinjski slavulji“, Petrinja
6. Ženska vokalna grupa pjevačkog zbora „Josip
Štolcer Slavenski“, Čakovec

Nakon nastupa podijeljena su priznanja i organiziran je okrugli stol s dirigentima sastava te Stručnim povjerenstvom u sastavu Josip Jerković (predsjednik) i Bojan Pogrmilović.
Gospodnin Jerković pohvalio je najprije organizatora 4. Susreta, a zatim je općenito s oduševljenjem pohvalio sve izvođače i njihove voditelje i dirigente potičući na daljnji uspješni rad. Govorio je o kvalitetnom pedagoškom pristupu i odabiru repertoara a pritom je spomenuo vokalni sastav Đurđevčice, što je meni osobno velika javna pohvala i priznanje u stručnom pedagoškom radu, kao i pohvala svim članicama Đurđevčica.
Bojan Pogrmilović govori je o problemu visoke intonacije i miješanju dviju vokalnih tehnika, te smještaja pojedinog vokalnog sastava u određene kategorije: folklorni ili klasični vokalni sastav. Na prijedlog gosp. Jerkovića govorilo se čak o uvođenju treće kategorije malih vokalnih sastava.
Dogovoreno je da će 5.Susreti malih vokalnih sastava biti održani u Petrinji 2008.godine.
Hrvatski sabor kulture će nastojati nagraditi vokalne sastave razmjenom vokalnih sastava iz drugih država s kojima surađuje( Slovenija, Poljska, Mađarska), a odabir vokalnih sastava vršiti će se naknadno prema kategoriji i kvaliteti.
Stručno povjerenstvo će detaljna zapažanja i opisno praćenje, svakog vokalnog sastava Susreta, dostaviti naknadno.
Đurđevčice-Marija Bistrica

Tamburaši na Martinju u Virju

08.11.2007.god tamburaši KUD-a već tradicionalno su nastupili na humanitarnom koncertu u povodu ¨Martinjskih dana¨u Virju prilikom čega su izveli pjesmu Blaža Lengera, Svibanjska je noč'ca ta, pjesmu ¨Fakina¨ Teci, teci rijeka Dravo te Polku iz Đurđevca. Na koncertu su nastupili i Gazde, Dangube iz Molvi te tamburaši HPD F.Rusan iz Virja. Sav prihod od ulaznica ide za kupnju CT uređaja u koprivničkoj bolnici ¨Dr. Bardek¨.
Martinje

¨Đurđevčice¨-najbolji ženski vokalni ansambl Koprivničko-križevačke županije

U subotu, 22. rujna 2007. godine održana je županijska smotra pjevačkih zborova i malih pjevačkih sastava, u Svetom Ivanu Žabnu. Smotra je održana u župnoj crkvi, a u kategoriji malih folklornih sastava, Đurđevčice su izvele pet pjesama a capella, a jednu uz pratnju tamburaškog sastava KUD-a P.Preradović; Ko j' za kolo nek' ide u kolo, Lijepa se Mare udala, Grad se beli, Nisam dugo pjevala kroz selo, Rosna trava i Cvetje moje ja bi tebe brala.
Odlukom stručne komisije, ženski vokalni ansambl Đurđevčice, koji čini 11 pjevačica, predstavljat će Županiju na državnoj smotri pjevačkih zborova i malih pjevačkih sastava u Mariji Bistrici 24.11.2007.godine!
Đurđevčice uz tamburaše KUD-a



Susreti dječjeg folklora za ¨Dane voća¨

14.listopada 2007.godine u Đurđevcu u povodu obilježavanja manifestacije 'Dan voća Koprivničko-križevačke županije'je održani su susreti dječjeg folklora. Najprije su na svečanosti otvaranja nastupili vokalni sastav ¨Đurđevčice¨uz tamburaše KUD-a, da bi nakon toga svoje programe izveli i gosti: KUD ¨Bjelovar¨ iz Bjelovara, KUU ¨Tomislav¨ iz Županje te domaćini, dječja skupina KUD-a P.Preradović.

Dani voća1 Dani voća2





<< Arhiva >>